به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری حاجت نیوز به نقل از ایسنا، علی اکبر سیارمه با تاکید بر فراهم کردم شرایط کار برای آحاد جامعه به ویژه جوانان و کارآفرینان، اظهار کرد: در گذشته جلوی در ورودی کارخانجات تهران اتاقی قرار داشت که اتاق استخدام بود و هر روز هرکسی که مراجعه می کرد و درخواست کار داشت اسم خود را می نوشت و بر اساس مهارت ها و توانمندی هایش مشغول کار می شد و شرایط کار برای کارجویان مهیا بود ولی امروز ایجاد شغل و پیدا کردن آن سخت و دشوار شده است، بنابراینانتظار داریم شرایط ایجاد اشتغال برای جوانان و فارغالتحصیلان و همه کارآفرینان و کسانی که در صدد ایجاد کسب و کار هستند، فراهم شود و از ظرفیت جوانان غافل نشویم.
افراد تحصیلکرده در صفهای طولانی کارگری ساده
وی افزود: در گذشته کارگران از بسیاری امکانات در کارخانه ها مثل داشتن تعاونی مصرف، پاداش و سود تولید بهره مند بودند ولی متاسفانه امروز بسیاری از جوانان تحصیلکرده با وجود داشتن مدرک دانشگاهی برای یک کارگری ساده در صف های طولانی انتظار و نوبتهای چندماهه می ایستند تا بلکه در یک خط تولید یا مجموعه مشغول کار شوند، بنابراین امیدواریم دولت آقای رئیسی با یک برنامه جامع ظرفیت های جوانان کشور را به کار گیرد و شرایط کسب و کار را آسان کند.
تعداد کمی از رانندگان وام کرونا گرفتند
مشاور کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران در ادامه با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت های قانونی برای بهبود معیشت و افزایش رفاه اقشار کارگری، خاطرنشان کرد: در چند سال گذشته به دلیل نوسان نرخ ارز، شرایط اقتصادی و کرونا معیشت برای بسیاری از خانوارهای کارگری به سختی گذشت. در بحث بیمه بیکاری انتظار داریم حمایت بیشتری از کارگران صورت گیرد، به ویژه در بخش کارگران حمل و نقل و رانندگان که متاسفانه در ایام کرونا به دلیل داشتن بیمه خویش فرمایی، بیمه بیکاری شامل حالشان نشد و به جز تعداد اندکی از رانندگان، مابقی از دریافت وام و تسهیلات حمایتی کرونا چندان بهره مند نشدند.
رئیس کانون انجمن های صنف کارگری رانندگان استان قزوین درباره بهره مندی رانندگان از وام کرونا، گفت: پنج یا شش میلیون تومان وام چه نقشی در زندگی یک راننده دارد و آیا می تواند یک ماه زندگی خانواده او را بچرخاند؟ متاسفانه نتوانستیم در ایام کرونا رانندگان بیکار را تحت پوشش بیمه بیکاری قرار دهیم یا کاری کنیم که به همه آنها وام تعلق بگیرد اما اگر یک روز وقفه در فعالیت حمل و نقل جاده ای کشور ایجاد شود، فعالیت بخش های صنعت، بهداشت و درمان و مهم تر از آن ارتزاق مردم دچار مشکل می شود.
تاثیرگذاری کرونا بر ۵۰ درصد فعالیت رانندگان بخش مسافر
به گفته وی درحال حاضر رانندگان بخش حمل و نقل مسافری به دلیل کرونا شدیدا با کمبود کار مواجهند چون بیشتر افراد با اتوبوس و یا وسایل نقلیه عمومی جابجا نمی شوند به همین دلیل ۵۰ درصد فعالیت رانندگان این بخش دچار رکود شده و این مساله در اشتغال و معیشت آن ها اثر گذار بوده است.
برقراری بیمه تکمیلی رانندگان کارگری
مشاور کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران در پایان برقراری بیمه تکمیلی و توجه به بیمه تامین اجتماعی را از جمله مطالبات اصلی رانندگان کارگری عنوان کرد و گفت: انتظار داریم از ظرفیتهای قانونی برای افزایش رفاه قشر آسیب پذیر کارگری به نحو شایسته استفاده شود و بیمه تکمیلی و درمان رانندگان کارگری مورد توجه قرار گیرد.