به گزارش گروه حج و زیارت پایگاه خبری حاجت نیوز به نقل از پایگاه اطلاعرسانی جمعیت هلالاحمر، علی مرعشی، رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر، درباره مراسم حج در سال ۱۴۰۰ گفت: دولت عربستان دستورالعملی در راستای برگزاری مراسم حج در سال جاری اعلام کرده که طبق آن ۶۰ هزار زائر در حج تمتع امسال میتوانند شرکت کنند. از این تعداد، ۱۵ هزار نفر، زوار داخلی آن کشور هستند و سایر کشورها نیز میتوانند مجموعا ۴۵ هزار زائر اعزام کنند.
وی افزود: با توجه به سهمیه هر کشور در سنوات گذشته و نسبتی که وجود داشت، احتمالا حدود ۱۵۰۰ نفر سهمیه به ایران تخصیص داده میشود که با توجه به نزدیک شدن روابط سیاسی، احتمال افزایش این سهمیه به دو هزار نفر نیز وجود دارد. در این مراسم فقط زائرین ۱۸ تا ۶۰ سال میتوانند شرکت کنند و زائر بیمار نیز مورد پذیرش قرار نمیگیرد.
این مقام مسئول در جمعیت هلال احمر خاطرنشان کرد: شرکت کنندگان در مراسم حج، حتما باید واکسینه شده و از دز دوم دریافتی آنها نیز ۱۴ روز گذشته باشد.
مرعشی ادامه داد: زائران حتما ۷۲ ساعت قبل از پرواز باید تست PCR داده باشند و جواب آن نیز منفی باشد. فضایی که برای زائران در نظر گرفته شده، در منا و عرفات، پنج متر فاصله ایمنی دارد و در هتلها به ازای هر نفر دو متر فاصله در نظر گرفته شده است. مجموعههای غذاخوری به طور کامل تعطیل است و وعدههای غذایی به صورت بستههای بهداشتی در اختیار زائران قرار میگیرد.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر افزود: اتوبوسها در مراسم حج با ۵۰ درصد ظرفیت فعالیت میکنند و نرمافزاری با عنوان «توکلنا» طراحی شده که یک نرمافزار بهداشتی بوده و زائران باید در آن ثبتنام کنند تا بتوانند وارد مسجدالنبی و مسجدالحرام شوند و در نمازها شرکت کنند. در این نرمافزار زائران باید روز و ساعت را تعیین کنند، چراکه پس از تکمیل ظرفیت، کسی نمیتواند، وارد این اماکن شود.
مرعشی در پایان گفت: خروج از هتلها برای گردش و سیاحت در شهر نیز ممنوع است و زائران فقط از سوی اتوبوس به مراکز زیارتی انتقال داده میشوند که حضور در مراکز زیارتی نیز با نظارت راهنماهایی که به زبانهای مختلف مسلط هستند، انجام میشود.