به گزارش حاجت نیوز؛ به نقل از ایکنا با وجود شیوع کرونا و اینکه بسیاری از کشورهای اروپایی همچنان از سیاست قرنطینه و محدودیتهای اجتماعی پیروی میکنند، این امر باعث نشده که مسلمانان قاره سبز مناسک و اعمال ماه رمضان را انجام ندهند.
مسلمانان اروپا، برای دومین سال پیاپی اعمال ماه رمضان و روزهداری را در شرایط تأثیر گرفته از کرونا برگزار میکنند و با وجود اینکه امسال به دلیل واکسیناسیون کرونا شرایط تا اندازهای بهتر از سال گذشته است، اما همچنان برخی از محدودیتهای اجتماعی در کشورهای اروپایی برای مردم و به تبع آن مسلمانان وجود دارد.
رمضان و همبستگی با مسلمانان فرانسه در مقابل اسلامهراسی
مسجد پاریس در همین راستا آگهی را منتشر و در آن مسلمانان را به تزریق واکسن تشویق کرد. در این مقاله آمده است: «واکسیناسیون عملی برای حفظ حیات بوده که در اسلام توصیه شده است».
با وجود تهدیدات صورت گرفته در آستانه ماه رمضان و خرابکاری در چند مسجد و مرکز اسلامی در فرانسه از سوی افراد اسلامستیز، برخی از نهادها و سازمانهای غیراسلامی فرانسه با تبریک ماه رمضان تلاش کردند که همبستگی خود را به نمایش بگذارند.
برای مثال بازیکنان باشگاه فوتبال پاریس سن ژرمن فرانسه(PSG) در ویدئویی که در حساب توئیتر این باشگاه منتشر شد، ماه رمضان را به مسلمانان تبریک گفتند. در این ویدئو بازیکنان مشهوری مانند نیمار، امباپه و دیگران حضور داشتند که میگفتند «رمضان بر همه مسلمانان مبارک» ، «رمضان گرامی باد» و «ماه مبارکی داشته باشید».
فناوری و کمک به مسلمانان ایتالیا در قرنطینه
حدود ۲,۵ میلیون مسلمان در ایتالیا دومین ماه رمضان خود را با محدودیتهای ناشی از شیوع کرونا سپری میکنند.
با توجه به منع رفت و آمد از ساعت ۱۰ شب، نماز تراویح در مساجد این کشور ساعت ۹:۳۰ شب به پایان میرسد. رهبران دینی در مسجد جامع رم، بزرگترین مسجد اروپا با ظرفیت ۱۲ هزار نفر، بارها و بارها برای نمازگزاران توضیح دادهاند که در شرایط فعلی نمیتوان نماز جماعت و افطار را به روال عادی اقامه کرد.
علما در پیامی فیسبوکی خطاب به مسلمانان گفتند که اکنون آنها را به امتحانی مهمتر و تلاشی بیشتر فرا میخوانند تا با انجام مناسک عبادی در خانه، اعتقاد خود را حفظ کنند. با وجود بسیاری از محدودیتها، بسیاری از اسقفهای کاتولیک پیامهایی را به مناسبت آغاز ماه مبارک به جوامع مسلمان ارسال کردهاند.
یاسین لفرام(Yassine Lafram) رئیس Ucooi نیز در خصوص پایبندی مسلمانان به شیوهنامههای کرونایی گفت: «ما خواهان عدم تجمع در مراکز عبادی خود هستیم و از همه نمازگزاران مؤمن خواستهایم که جانماز خود را بیاورند و از آوردن کودکان به مساجد خودداری کنند. ما بعد اجتماعی ماه رمضان را از دست دادهایم زیرا هیچگونه دیدار خانوادگی وجود نخواهد داشت و خطبهها و موعظهها فقط به صورت آنلاین برگزار میشود. با این همه با شرایط فعلی سازگار شدهایم».
برخی از مسلمانان ایتالیایی معتقدند امسال ماه رمضان بهتر از سال گذشته که تمام اماکن عبادی به دلیل قرنطینه سراسری بسته بود، برگزار میشود چراکه فناوری به کمک میلیونها مسلمان در ایتالیا آمده است.
پخش آنلاین خطبه و پیامهای علمای مسلمان از طریق فیسبوک یکی از این راهکارها است. رهبران اسلامی از ماه رمضان ۲۰۲۱ به عنوان زمان ایدهآل برای تأمل و کشف مجدد خانواده یاد کردهاند.
معافیت مسلمانان آلمان از برخی مقررات قرنطینه
در آلمان هم مسلمانان این کشور به مانند سایر کشورهای اروپایی رمضان متفاوتی را میگذرانند.
به گزارش دویچهوله، بر اساس برآوردهای سال ۲۰۱۶ مرکز تحقیقات پیو(Pew)، مسلمانان حدود ۶ درصد از کل جمعیت آلمان را تشکیل میدهند. بخش بزرگی از جامعه مسلمانان آلمان را جوانان تشکیل میدهند. مسلمانان در آلمان با متوسط سن ۳۱ سال، به طور متوسط ۱۳ سال از همتایان غیر مسلمان خود جوانترند.
در ایالت نوردراین-وستفالن، نمازگزاران در صورتی که ابتدا ثبت نام کنند، مجاز به اقامه نماز در مسجد هستند،. زمان نماز محدود شده و نمازگزاران باید ماسک FFP۲ بزنند و هنگام نماز ۲ متر از یکدیگر فاصله داشته باشند.
دولت فدرال آلمان در حال تلاش برای پیگیری قانونی است که اجازه میدهد اقدامات پیشگیرانه در رابطه با ویروس کرونا در موارد اضطراری در سراسر کشور را اعمال کند.
مقررات جدید شامل یک ساعت ممنوعیت رفت و آمد شبانه است که باید از ساعت ۹ شب اجرا شود. با این حال بیشتر ایالتهای فدرال گفتهاند که مایلند برای کسانی که برای مسائل دینی نیاز به رفتوآمد دارند، معافیتهایی را در نظر بگیرند.