به گزارش گروه عتبات پایگاه خبری حاجت نیوز، مدير اجرايي ستاد مرکزي اربعين با بيان اينکه لغو ويزاي اربعين که در روزهاي اخير مطرح شده است، براي امسال نيست گفت: همه زائران و خادمان اربعين بايد قبل از سفر به عراق، ويزا بگيرند و هيچ اعزامي خارج از سامانه سماح صورت نميگيرد.
روز گذشته در سفر الکاظمي، نخست وزير عراق به ايران، حذف ويزا بين ايران و عراق هم مطرح شد و حتي سعيد خطيبزاده، سخنگوي وزارت خارجه عنوان کرد که در اين جلسات درباره تسهيل رواديد تردد اتباع دو کشور و زوار اربعين توافقاتي صورت گرفت.
بر همين اساس، در رسانهها خبر لغو ويزاي اربعين امسال مطرح شد و بسياري از عاشقان زيارت اربعين تصور کردند که ديگر براي اربعين امسال نيازي به اخذ ويزا نيست و ميتوانند خودشان با تهيه بليت به عراق سفر کنند و حتي در مراسم پيادهروي اربعين حضور يابند.
اميد کوثري، مدير اجرايي ستاد مرکزي اربعين حسيني با بيان اينکه لغو ويزاي عراق موضوعي است که مدتها مطرح شده است، گفت: بر اساس توافق صورت گرفته امسال همه زائران و خادمان اربعين بايد قبل از سفر به عراق، ويزا بگيرند و طرف عراقي هم بدون ويزا اجازه ورود به اين کشور را نميدهد.
ویزای اربعین رایگان است
وي با بيان اينکه ويزاي اربعين رايگان است و درخواست هزينه براي صدور ويزا تخلف محسوب ميشود، افزود: روند و برنامهريزي براي اعزام به کميته اعزام که متولي آن سازمان حج و زيارت است، سپرده شده است و از امروز هم سامانه سماح براي پيش ثبتنام زائران باز شده است. بر همين اساس از مشتاقان زيارت اربعين ميخواهيم که براي اعزام حتما در سامانه سماح ثبتنام کنند تا روند صدور ويزاي آنها از سوي سازمان حج و زيارت پيگيري شود. چرا که ما هيچ اعزامي خارج از سامانه سماح نخواهيم داشت.
هنوز در حالي که کمتر از يک هفته تا آغاز اعزام زائران به عراق مانده است، نحوه صدور ويزا مشخص نيست و کميته اعزام نيز در انتظار ابلاغيه از سوي عراق است تا روند صدور ويزا را انجام دهد.
